domingo, 10 de mayo de 2020

8 DES DE LA FINESTRA : Laura




8   Laura.

Acabe de gravar el conte que enviaré als meus xiquets i xiquetes.

Cada dia, asseguda en la catifa del menjador de casa, convertit en plató d'enregistrament, els oferisc un de diferent. Els convide a llegir a les seues cases. Els envie abraçades i ànims. Abans prepare les activitats i recomanacions que enviaré pel grup de WhatsApp a les famílies perquè treballen a casa. Coses senzilles que es poden fer sense massa dificultat, però així i tot en tinc moltes per a aconseguir que les realitzen. I encara més per a contactar amb totes i cadascuna d'elles.

Cada família té una idea de l'educació i unes prioritats diferents, a més les circumstàncies són molt diverses. A casa d'Ana són quatre germans i només tenen un ordinador que els va proporcionar l'escola. Iván en canvi, té tot el que necessita i la seua família bolcada a ajudar-lo. Salva, serioses dificultats en atenció. Luisa és encantadora, però viu en el seu món especial. Alba plora per qualsevol cosa i ara està espantada, diu la seua mare que s'ha tornat a fer pipi en el llit i reclama constantment l'atenció de la seua família.

Amb tot aquest panorama se'ns diu que continuem les classes, que intentem que siga el més normal possible.

Normal? què vol dir normal? Portem més de 30 dies de confinament total, és això normal?

S'ha posat en evidencia clarament quin és el paper de l'escola. No és un lloc al qual van unes persones d'edat primerenca, amb la ment buida o mig plena de coneixements, perquè les mestres els omplim de conceptes que poden ser obsolets en uns anys.

L'escola és un lloc de trobada, ple de complicitats, on s'acompanya als xiquets i xiquetes perquè cadascú descobrisca el seu potencial i el desenvolupe al màxim. Per a rescatar a l'indecís, animar a la tímida, obrir camins a les ments, ensenyar a pensar, a tindre empatia, a descobrir els sentiments, a conèixer les emocions. Aprendre i desitjar que el món siga millor, més humà, lliure i just.

No es pot treballar tot això des de la distància. No almenys en aquestes edats.

Des de la meua finestra veig els carrers buits, ningú camina per les voreres, cap vehicle passa. Al jardí de davant, els gronxadors no es mouen, no hi ha xiquets i xiquetes jugant com de costum.

I l'escola, també està buida.  

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...