jueves, 7 de mayo de 2020

5 DES DE LA FINESTRA: Maria





5   Maria
-             Mare, per què no?
-             Ja t'ho he dit, Maria. Tu ja ho saps.
-             Però per què? Dis-me. Per què?
-             T'ho torne a explicar, àngel meu.
Recordes els granets d'arena de la platja tan xicotets que se t'escapen entre els dits? Hi ha un virus moltíssim més xicotet. És tan xicotet que no ho podem veure. Pot estar en qualsevol part i si el toquem, es fica pel nas o per la boca, dins de nosaltres i ens fa mal. Molt de mal. Tant que fins hem d'anar a l'hospital perquè ens curen.
-             Val mare, però jo vull anar al parc a jugar. Puc? Eh! Puc?
-             Allí també hi ha perill que estiga. Cap xiquet o xiqueta pot anar. Es posarien malalts ja t'ho he dit. I també les seues famílies.
-             I a casa de l'àvia? Allí estem dins, podem posar a la porta un cartell que diga: No entres, virus! Que ací no et volem.
-             Maria, bonica. L'àvia té moltes ganes de veure't, però ara no pot ser. La cridem per videoconferència i li contem el que farem val? A més recorda que hui cuinaràs macarrons amb el pare i tu has de preparar el formatge, la tomaca, la mantega…
-             Iupiii, això sí que m'agrada! I després dibuixaré un dinosaure i una papallona. Mare ens podem disfressar hui també?
-             Clar. 
-             I després eixirem a la finestra a aplaudir i cantar? I veurem els dibuixos de la tele? I em llegiràs un conte?
-             El que més t'agrade.
-             Un beset mare!

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...