miércoles, 1 de julio de 2020

31 DES DE LA FINESTRA: Cecilia


31 Cecília.


Al laboratori portem un ritme de treball frenètic.

Tubs d'assaig, plaques de Petri, microscopis, portaobjectes, pipetes, provetes, tubs capil·lars, centrífugues, i ordinadors, són elements imprescindibles que sempre hem utilitzat però que s'han convertit aquests dies en instruments d'esperança. 

Anem contra rellotge.

La investigació s'ha intensificat. L'objectiu prioritari és trobar la manera de parar el virus Covid 19. Trobar una vacuna que permeta controlar aquesta pandèmia universal i erradicar-la.
No és tasca fàcil. Les coses requereixen temps i justament això és el que no tenim. Som moltes les persones al món que estem treballant per a aconseguir-ho i sé que abans o després ho farem.

Compartim informació i avanços amb científics i científiques d'altres països. Si treballem conjuntament, si cooperem, tot serà molt més fàcil.  Però hi ha governs que pressionen als seus investigadors per a aconseguir la vacuna abans que ningú. Volen ser els primers a trobar el tractament, com si fora una carrera en la qual cal arribar a podi i aconseguir la medalla d'or. Em semblaria bé si la finalitat de guanyar fora altruista i no per a tindre el royalty de la seua comercialització. Això em sembla indignant.

Supose que el sentit comú i la conscienciació que som una única espècie en aquest planeta farà que totes les persones tinguen dret a la vacuna i no sols les que la puguen comprar. Almenys jo treballe amb eixa finalitat.

Quan arribe a casa continue repassant dades, escrivint notes i pensant estratègies que comentaré al dia següent. Després busque una mica de tranquil·litat. 

Òmplic la banyera, deixe la llum suau i música relaxant.

Des de la finestra del meu xicotet estudi, veig la gran esplanada, completament buida, de l'antiga estació de ferrocarril que va funcionar més d'un segle i que ara s'ha convertit en la capçalera del trajecte de les línies del tramvia. L'edifici segueix en peus, al fons, silenciós.

El sol es posa i jo deixe lliure el meu pensament seguint les volutes de fum de la meua tassa de café.


No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...