lunes, 20 de julio de 2020

35 DES DE LA FINESTRA: Carme



Carme.

Ningú no va poder assistir.

Les magnífiques obres de l'exposició estaven ja col·locades al seu lloc esperant als amants de l'art que acudirien a visitar la galeria.

El diumenge 15 de març de 2020 no es va fer la inauguració. No va haver-hi parlaments, ni còctel de benvinguda.  Ni abraçades de retrobament, ni salutacions alegres. Tampoc les mirades d'admiració o complicitat, de sorpresa o d'alegria davant els quadres. No es van escoltar els murmuris apagats de les veus amb els seus comentaris més o menys encertats, ni la música suau de l'ambient.

A la sala només va haver-hi soledat, silenci i un gran buit.

El confinament decretat per a frenar i controlar el Covid 19 ho va paralitzar tot.

Organitzar una exposició suposa un gran esforç, ja que a més del treball de recerca previ, cal gestionar, supervisar i dirigir moltes coses. Quin serà el tema clau, contactar amb els artistes, marcar les bases, proposar temps de lliurament de les obres, fer la fitxa tècnica, preparar el catàleg, veure la sala d'exposició, revisar les assegurances, la temporalització, desembolicar les obres, planificar la ubicació adequada de cada peça, contactar amb la premsa, preparar el discurs de benvinguda…

Diversos mesos de treball s'han quedat en res. 

El desànim em pesa, però he d'actuar, fer alguna cosa. Davant els problemes es pot fugir, no fer res o marxar cap avant. Jo sempre preferisc anar cap avant.

Des de la meua finestra veig les gotes de pluja esvarant pel vidre, els tolls en el sòl de la terrassa, els geranis doblegant-se pel pes de l'aigua, el jardí ple de fulles recentment caigudes i els gats arraulits en el seu racó favorit. Estic en un lloc tranquil que m'ajuda a pensar.

Em posaré en contacte amb experts per a veure com podem fer un enregistrament de les obres i la sala, per a oferir al públic una visita per internet. 

Serà una exposició virtual. No tindrà la calor que suposa el contacte humà, però almenys es podrà gaudir des de casa.

Jo passejaré també per la sala solitària i silenciosa però plena de màgia, vida i color.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...