sábado, 6 de junio de 2020

22 DES DE LA FINESTRA : Ferran





22   Ferran

He acabat el recorregut de hui.  No m'he hagut de preocupar pel trànsit. Anava pràcticament a soles per les avingudes completament buides. M'he creuat amb algun vehicle de la policia i tres ambulàncies. Pels estrets carrers del barri tampoc circulava ningú.

L'emergència alimentària, que ja era evident abans de la pandèmia, s'ha mostrat molt més dura ara. 

En les últimes dues setmanes hem atès aproximadament a 90 famílies. Hui portava prop de 100 Kg d'aliments, entre menjar preparat, fruita i verdura.

Abans del confinament solien passar pel menjador social persones sense llar o amb escassos recursos, algunes venien de barris bastant llunyans, però ara, a més, s'ha d'atendre un nou grup de gent. Al no poder eixir de les seues cases hem de portar el menjar nosaltres, els voluntaris. Solen ser famílies amb xiquets, que s'han quedat sense treball, o estan en un ERTE, i que ja tenien un nivell econòmic baix.

Moltes d'elles treballaven en hostaleria, construcció, servei de neteja domèstica o eren autònoms en petites empreses familiars i ara s'han quedat sense recursos.

L'ajuntament i els serveis socials s'han preocupat per reubicar als sense sostre que solien recollir els aliments en el nostre centre.

Quan repartisc menjar a les noves famílies, no puc evitar notar eixa espècie de vergonya social que senten quan es veuen obligades a fer ús de les ajudes per a poder menjar. Intente llevar-li dramatisme. Els parle amb tota l'amabilitat que puc, fins i tot gaste alguna broma.

Algú em va dir un dia que havia de triar entre lloguer o menjar i que mai hauria pensat que es veuria en aquesta situació. 

És molt dur escoltar això i pensar que li pot passar a qualsevol.

Des de la meua finestra mire la magnífica posta de sol sobre les teulades de la ciutat i tracte de no pensar en lo dura que és la vida. Però per difícil que siga hem d'anar cap avant sempre.

Eixirem d'aquesta junts.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...